6 käytännöllistä tapaa rakastaa itseäsi enemmän

Itsen rakastaminen on yksi tärkeimpiä asioita oman energian kohottamisessa. Emme voi nostaa värähtelyämme, jos asetamme omat tarpeemme syrjään tai ajattelemme olevamme jotenkin vähempiarvoisia muihin verrattuina.

Kun rakastamme itseämme, voimme antaa ja ottaa vastaan rakkautta ilman rajoituksia ja ehtoja. Kohtelemme automaattisesti kaikkia muitakin ystävällisesti ja hyväksymme muut sellaisina kuin he ovat. Sydämestämme virtaava rakkaus kohottaa kaikkien muidenkin energiaa, ja lisää rakkautta koko planeetalle.

 • Pyydä apua rakkauden arkkienkeliltä Samuelilta. Pyydä iltaisin vähintään viikon ajan, että Samuel yön aikana auttaa sinua rakastamaan itseäsi ja poistaa kaiken, mikä estää sitä.

 • Hymyile. Hymy muuttaa energiaa korkeammaksi ja rakastavammaksi. Hymyile itsellesi peilistä, hymyile itseksesi ja hymyile, kun ajattelet itsestäsi ihania asioita.

 • Luo itsellesi voimalause, tai vaikka pieni laulunpätkä, jota voit hokea, kun maailma mättää, kun katselet bussin ikkunasta, kun istut tylsässä kokouksessa tai seisot kaupan kassajonossa. Voit sanoa esimerkiksi Elämäni on ihanaa, ja minä olen ihana tai Kaikki muuttuu paremmaksi ja rakastan sitä tai Rakastan itseäsi, rakastan elämääni ja säteilen rakkautta kaikkialla missä olen.

  Affirmaatiot, voimalauseet, ovat tehokkaita, ja usein toistettuna niistä tulee mantra, joka alkaa muuttaa energiaa. Keksi uudet sanat johonkin iskelmään tai lasten loruun, ja anna itsellesi tukea, rohkaisua ja kiitosta pitkin päivää. Huomaat varmasti eron:).

 • Suo itsellesi pieniä ilon hetkiä. Pysähdy ja katso pilvien muotoja. Hengitä ja vedä iloa sisään, ja anna sen levitä koko olemukseesi. Osta itsellesi jotain kivaa – eikä sen tarvitse maksaa paljon – vain siksi, että se on kaunis, kiinnostava tai hassu. Mene nojaamaan puun runkoon ja anna rakkauden virrata puuhun, ja sen rakkauden sinuun. Pyydä ilon enkeleitä kaatamaan ilon energiaa yllesi.

 • Anna itsellesi aikaa. Jos olet elämässäsi kiireinen, varaa aikaa itsellesi puoli tuntia päivässä, tunti viikossa tai edes 10 minuuttia joka toinen päivä. Ihan oikeasti vedä sille tila kalenteriin ja sisällytä se suunnitelmiisi.

  Jos elämä ei ole kiireistä, vaan ennemminkin siitä puuttuu sisältöä, varaa silti erikseen aikaa itseäsi varten. Ajattelu ei riitä, ihan oikeasti laita kalenteriin tai vaikka muistilapulle, jos kalenteria ei ole, päivä ja kellonaika, jolloin sinulla on tapaaminen itsesi kanssa. Tee näin useita kertoja viikossa, tai vähintään kerran viikossa.

  Itselle varattuna aikana pysy pois somesta, laita puhelin äänettömälle tai kiinni ja vain tee sitä, mikä tuo iloa. Se voi olla ihan mitä tahansa, missä annat itsellesi ja omille ajatuksillesi aikaa. Mene kävelylle, makaa sohvalla, väritä mandaloita, meditoi, laita kasvonaamio, käy hypistelemässä kauniita tavaroita kaupassa (nyt ei ole ostamisen aika..:)), katsele taivaalle…

  Unohda kerrankin kaikki mitä pitäisi. Tämä aika ei ole kotitöitä varten, eikä töiden miettimiseen. Hetken aikaa on vain sinä, oma kehosi, oma mielesi, omat tunteesi, oma henkinen olemuksesi ja oma enkelisi. Ole läsnä itsellesi, tiedosta mitä teet. Tiedosta fyysinen kehosi, miltä siitä tuntuu. Tunnustele tunteitasi ja anna niiden tulla ja mennä. Juttele enkelillesi. Vain kerro mitä on menossa, pyytelemättä ja kyselemättä, vain kerro miltä elämäsi tuntuu. Kiitä enkeliäsi läsnäolosta. Jos haluat, voit kertoa mitä haluaisit elämääsi lisää, kuten iloa tai rakkautta.

  Kun teet näitä treffejä oman itsesi kanssa säännöllisesti, huomaat niiden hyödyn. Alat havaita sisimpiä tunteitasi herkemmin, oma sisäinen viisautesi saa tilaa tulla esiin, luovuutesi kehittyy ja vahvistat yhteyttäsi omaan enkeliisi.

 • Kuuntele kehoasi. Kehosi on annettu sinulle oppaaksi ja auttajaksi. Se kertoo lahjomattomasti sen, mikä on sinulle oikein ja mikä ei sovi sinulle, onpa kyseessä ruoka, ihminen, tilanne, paikka tai energia.

  Opettele kuuntelemaan kehosi viestejä. Se voi joskus viedä vähän aikaa, jos et ole tottunut siihen, mutta kärsivällisyys palkitaan. Kun opit kehosi tavan viestitellä, sinun ei enää koskaan tarvitse miettiä onko joku juttu oikein vai väärin tai sinulle sopiva.

  Voit esimerkiksi joka päivä istahtaa hetkeksi ja vain hengittää. Keskity hengitykseen, ja vain tarkkaile sitä, kun se kulkee omaan tahtiisi, sisään ja ulos. Anna sitten itsesi tiedostaa miltä kehossa tuntuu.

  Sitten ajattele jotain asiaa, mikä on nyt ajankohtainen, vaikka työtä tai ihmissuhdetta tai jotain kurssia mihin haluaisit. Vain hengitä, ja kuulostele miltä kehossa tuntuu. Miltä tuntuu sydämen kohdalla? Entä vatsassa? Hartioissa?

  Kun teet tätä harjoitusta säännöllisesti, alat huomata kehon merkit yhä nopeammin, ja sinulla on luotettava opas aina mukanasi.