Kun tietäminen ei riitä

Olin pitkästä aikaa blondin kuljettajan sightseeing-reissulla (lue: auki olevaa kahvilaa etsimässä), ja kaiken muun keskustelun ohessa sivuttiin lauseen tai kahden verran myös aihetta, jota olen pähkäillyt silloin tällöin.

On monia asioita, joista tiedän mitä niille voisi tehdä, jotta saisi parempaa aikaiseksi. Jostain syystä kehitys pysähtyy tietämiseen, eli kun kerran mahdollisuus on, ja tiedot ja taidot on, mitä suotta tehdä käytännössä mitään… Taitaa olla monella vähän lievempänä, mutta täällä päässä tapa on hyvin voimallinen. Mietinkin sitä mistä moinen johtuu – mikä on tietysti taas ihan älytöntä. Lisää miettimistä eikä mitään toimintaa, eli aina on syy olla tekemättä…

Totta kai elämme maailmassa, joka korostaa mentaalikehoa, ja muut kehot jäävät vähemmälle. Osa porukasta elää täysin päässään, ajatustasolla, osa yhdistää siihen fyysisen kehon, jotta aivot toimisivat paremmin, osa keskittyy fyysisen kehon kremppoihin täysin yksiniittisesti, ja he, keillä on tunnekeho voimissaan, herättävät kiusaantuneisuutta kaikissa muissa. Meitä on moneksi, mutta suuresti epäilen onko kellään kaikki kehot tasapainossa. Tasapaino olisi kuitenkin suotavaa, tunnistaa ja käyttää ihan jokaista kehoa.

Onkohan tämä kehosysteemi ja miten niitä käyttää sielun suunnittelemia juttuja? Jokainen valkkasi kehonsa, mukaan otettavat jutut, kehoon koodatut asiat ja sen, mikä on mahdollista tässä inkarnaatiossa. Luulisi siis, että myös omalle itselle sopiva tasapaino olisi jonkinlainen sielunsuunnitelmaan kuuluva juttu. Ja kuten näkyy, taas mietin…

Kun nyt kuitenkin tulee tuota mentaalikehoa käytettyä enemmän kuin muita yhteensä, pähkäilyä riittää. Nyt juuri pyörittelen mielessäni Kultaisten aikojen yliopiston järjestelmää ja kurssien rakennetta, jotta sen voisi polkaista käyntiin. Suunnittelu sujuu, ja asiaa riittää. Jonkun pitäisi vain tehdä se käytännössä, ja siihen ei tahdo aika riittää, kun mieli askartelee kaiken kanssa, mitä pitäisi ja voisi ja mikä olisi kivaa.

Yliopiston 1. tason kurssit ovat suhteellisen lähellä julkistamista, mutta ne odottavat että saisimme jatkon selväksi. Ois varmaan kaikille kivempi kun tietää mihin on mahdollisuus edetä ja mitä on odotettavissa. Ei tietenkään välttämättä, koska perustason kurssit on nekin huikeita. Olen niin iloinen, että vaikka asiat ovat sinänsä yksinkertaisia, kursseissa riittää asiaa ja tehoa ja kaikessa on mukana kristallit. Ah miten ihanaa, kuten Kultaisella Atlantiksella ennen:).

Yksi juttu on kuitenkin varma, ihan käytännössä, ei pelkästään mielen tasolla: Kultaisten aikojen yliopiston 1. tasolle kuuluva Kristallit-kurssi on ihan livenä Turussa syksyllä. Päivä on vielä vähän auki, mutta tulossa on se ja paljon muuta. Kaikki yliopiston perustason kurssit on mahdollista käydä etänä, mutta joskus on kiva pitää myös ihan live-kursseja. Varsinkin sellaisia, missä kurssipaikalle mennäkseni pääsen bussiin istumaan tuntitolkulla:).