Pelon tie on helpompi

Pyydän jo etukäteen anteeksi, sillä tämä juttu on aikalailla silkkaa politiikkaa.

Olen kehitellyt uuden vaalisloganin: Äänestätkö pelon vai toivon ja luottamuksen puolesta? Jotenkin tuli mieleen, kun on edes hiukan sivusilmällä katsonut aiheeseen liittyviä juttuja. Pelko on ilman muuta helpompi tie. On yksinkertaista, kun on joku, jota syyttää, jota pelätä ja jonka vika kaikki on. Kunpa se oiskin niin helppoa… Sillä pelon lisääminen yhteiskuntaan tai omaan elämään vetää puoleensa yhä lisää pelkoon perustuvia asioita, ja kierre siis jatkuu…

On kyllä joskus hitsin hankala erottaa mikä perustuu rakkauteen ja mikä pelkoon. Rakkaus kun ei nimittäin ole pelkkää vaaleanpunaista hattaraa eikä hymistelyä, vaan itsestään ja muista huolenpitämistä, sopivia rajoja ja kurinalaisuutta. Ymmärrä siinä sitten kumpaan kategoriaan jutut kuuluu… On aikas varmaa kuitenkin, että rakkauteen sisältyy kaikkien korkein paras, ja se on yksi osviitta.

Joku yleisönosastokirjoittaja loihe lausumaan, että jos haluaa itse päättää mitä syö ja millä ajaa, pitää valita tarkkaan mitä puoluetta äänestää. Juu, mutta kun. Vapaus tuo aina mukanaan vastuun. Jotenkin vastuu ehkä ymmärretään väärin. Itse tajuan sen niin, että vastuu on rakkautta. Kun rakastan jotain, kuten planeettaa, haluan osaltani huolehtia siitä, ja otan vastuun siitä, mitä teen.Vastuu ei taas ole ollenkaan sitä, että kerron muille, miten heidän pitää elää elämänsä.

No joo, eiköhän tuo riitä vaalisaarnaksi. Edelleen olen sitä mieltä, että jokaisen valotyöntekijän olisi hyvä osallistua tuleviin vaaleihin pistelemällä energioita, liekkejä, lohikäärmeitä ja mitä nyt keksii, avuksi ja puhdistamaan paikkoja ja energioita. Itse olen laitellut unettomina öinä viime aikoina kovasti Violettiliekin lohikäärmeitä kaikille ehdokkaille ja äänestäjille, ja pyytänyt valon enkeleitä auttamaan, että jokainen äänestäjä tekee ratkaisunsa oman sisimmän totuutensa mukaisesti.

On ilman muuta selvää, että Suomi nousee maana viidenteen ulottuvuuteen, ja yhteiskunta muuttuu monin tavoin. OIs vaan tosi somaa, jos se tapahtuisi jo mahdollisimman pian:).