Kristallit, puolijalokivet ja jalokivet ovat tehokkaita apureita moneen asiaan. Tietoa kristalleista on netti pullollaan, mutta parhaiten löydät itsellesi sopivat kivet kuuntelemalla omaa sisäistä viisauttasi.

Kristallit ovat tietoisia olentoja, jotka tekevät ihan mitä ne haluavat. Jos kristalli ei halua olla luonasi tai joku muu tarvitsee sitä, se yksinkertaisesti häipyy tavalla tai toisella. Joskus ne myös ilmestyvät aivan käsittämättömillä tavoilla, joita olen itsekin kokenut. Yleensä ne tulevat kyllä luoksemme aivan tavallisesti, kaupasta ostettuna, lahjana tai löydettynä.

Tiedämme vielä hyvin vähän kristallien ominaisuuksista, joten aina kannattaa kuunnella itseään ja sitä, mikä kivi vetää puoleensa. Lisäksi kristallien energia ovat viime aikoina muuttunut, sillä planeetan värähtelyn noustessa monet kristallit ovat heränneet omaan tehtäväänsä.

Peruskristalli moneen käyttöön ja ehkä paras ohjelmoitavaksi on vuorikristalli. Ne ovat meille tuttuja jo Atlantikselta, jossa niitä oli joka puolella. Vaaleanpunaiset kristallit liittyvät aina sydämeen ja rakkauteen, vihreät paranemiseen, violetit puhdistumiseen, tummat ja mustat maadoittumiseen, vaikka kristalleilla voi olla muitakin ominaisuuksia. Lisäksi kristalli voi työskennellä juuri sinuna kanssasi mieluummin jollain toisella tavalla.

Kun saat kristallin, se kannattaa puhdistaa, vaikka kaikki eivät sitä välttämättä tarvitse. Puhdistamisesta ei ole kuitenkaan haittaa, ja samalla tutustut omaan kiveesi. Vesi on hyvä, jos kristalli kestää vettä. Siunaa vesi ja pyydä sitä puhdistamaan kristalli. Voit kutsua haluamiasi valon auttajia puhdistamaan kiven, vaikka enkeleitä, lohikäärmeitä tai yksisarvisia. Suitsukkeet sopivat kaikille kiville, samoin Kullanhopeinen violettiliekki ja muut liekit.

Jos haluat lisätietoa kristallien kanssa työskentelystä, Kultaisten aikojen yliopiston kurssi Kristallityöskentelyn perusteet antaa tietoa ja kokemusta.