Maadoittuminen on yhteyttä planeettaan, jolla asut. Se on osin automaattista, ja syntyy elämäntavasta ja asioista, joita teemme, mutta erityisesti nykyään, kun värähtely nousee voimakkaasti, maadoitus on syytä huomioida tarkemmin.

Maadoitus on asia, joka vaikuttaa ihan jokaiseen. Se on sitä, että olemme yhteydessä planeetan energiaan, vähän kuin juurilla kiinni kuten mahtavat, viisaat puut. Se liittyy myös sähköön, ihan oikeasti, sillä ihmisellä on sähkökenttä, jonka pitää olla yhteydessä maahan. Tästä kentästä on myös tehty tutkimuksia ja teorioita, ja sanotaan, että 15 minuuttia paljain jaloin maakosketusta parantaa kaikki sairaudet. Ei ihan niin helppoa Suomessa talvella… mutta onneksi muitakin tapoja maadoittumiseen on.

Maadoitus liittyy ennen kaikkea energiaan. Ilman yhteyttä tämän elämän kotiimme Maahan oma energiamme leijuu missä lienee, ja elämä fyysisessä kehossa voi olla hankalaa. Maadoittumattomuus aiheuttaa monia oireita, esimerkiksi asiat hajoavat, mitään ei saa aikaiseksi, tai tavarat tippuvat käsistä, törmäilee eikä hallitse kehoaan. Voi olla myös henkisesti hutera olo, vähän kuin sisäistä vapinaa. Joskus se voi ilmetä myös huimauksena tai huminan tunteena päässä, päänsärkynä, pahoinvointina, tai kylminä jalkoina. Monet mielen ongelmat hälvenisivät kunnollisella maadoituksella.

Kunnossa oleva maadoitus tuo tasapainoa elämään ja auttaa, että arki ja henkinen tie sujuvat hyvin. Se muodostaa myös suojan, toisten energiat eivät niin paljon vaikuta kun itse on maadoittunut. Maadoittaminen on tärkeää myös siksi, että emme pysty toteuttamaan elämäntehtäväämme, jos energiamme ei ole täällä. Olemme tulleet tänne omasta valinnastamme, ja meillä on täällä tehtävä, ja nauttiaksemme elämästämme ja toteuttaaksemme sielumme suunnitelman meidän on oltava tällä planeetalla täysin läsnä. Lisäksi mitä vahvemmat juuret, sitä korkeammalle voimme nostaa energioitamme. Heikolla maadoituksella voimme tavoittaa korkeita energioita, mutta se on vain hetkellistä emmekä pysty ankkuroimaan korkeita värähtelyjä itseämme tai planeettaa varten.

Miten

Maadoittumista auttavat arkipäivän askareet, siivous, leipominen, ruuanlaitto, puutarhatyöt. Lapset ja kotieläimet ovat hyvin maadoittavia, heidän kanssaan touhutessa on taatusti läsnä tässä hetkessä. Käveleminen on parasta maadoittumista, ennen luostarien asukkaat kävelivät päivittäin monia kilometrejä pitääkseen itsensä tasapainossa henkisessä kilvoittelussa. Myös kaikki luonnossa oleilu on maadoittavaa ja samalla puhdistavaa. Mänty on todella maadoittava, nojaa selkä runkoa vasten ja anna puun energian vaikuttaa. Kesäisin on hyvä, kun pääsee istuskelemaan kallioille ja heittäytymään nurmikolle pitkälleen ja voi antaa maan hoitaa ja tasapainottaa itseään.

Jotkut kantavat maadoittavia kiviä mukanaan. Niitä ovat yleensä kaikki tummat kivet, punaiset, mustat ja ruskeat. Hematiitti on hyvin maadoittava, samoin galena (lyijyhohde) ja rubiini. Kiviä voi käyttää myös energiatasolla, vaikka pyytää yöksi hematiittirenkaat nilkkoihin – kunhan muistat aamulla kiittää asiasta. Nämä ovat kuitenkin apukeinoja, arkipäivän elämäntavasta saa paremman maadoituksen.

Maadoittumista voi tehdä myös aikomuksella energiatasolla, meditaatiossa ja muutenkin. Ajattele jalkapohjista kasvavia juuria, kuinka ne menevät joka uloshengityksellä syvemmälle ja syvemmälle, maan uumeniin. Tai voit ajatella jalkapohjistasi ja juurichakrastasi mahtavat kivipilarit syvälle maan sisään. Kallion ajatteleminen jalkojen alle voi auttaa. Voit pyytää arkkienkeli Sandalfonia auttamaan, että olisit maadoittunut, tai maalohikäärmeitä viemään juuresi syvälle maahan.

Kun oma 12 chakran järjestelmä on aktivoitu ja maatähti toimii hyvin, se alkaa muodostaa jatkuvan yhteyden planeettaan. Silloin maadoittuminen yleensä toimii automaattisesti. Silloinkin on kuitenkin tilanteita, jolloin maadoittumista pitää vahvistaa, esimerkiksi henkisillä kursseilla, visualisaatioita tai meditaatioita tehdessä. Saamme planeetalle nykyään valtavia energiavirtoja hyvin usein, tuomaan korkeampaa energiaa. Ne voivat heikentää maadoittumista, ja yhteys maahan on haettava uudelleen vaikka kävelemällä.

Maadoittumisesta saa lisätietoja ja harjoitusta Kultaisten aikojen yliopiston Askelmia mestaruuteen 1 –kurssilta.