Maadoittuminen on yhteyttä planeettaan, jolla elät tässä inkarnaatiossa. Yhteys maahan, kunnollinen maadoittuminen, antaa tasapainoa, suojaa, mahdollistaa värähtelyn kohottamisen ja tuo elinvoimaa ja sopusointua. Maadoitus vaikuttaa ihan jokaiseen, ja erityisesti sen puutteen huomaa helposti. Itse olen sitä mieltä, että aika moni asia korjaantuisi itsestään, jos useammat olisivat maadoittuneita:).

Mitä maadoitus on

Maadoitus on sitä, että olemme yhteydessä planeetan energiaan, vähän kuin juurilla kiinni kuten mahtavat, viisaat puut. Se on osin automaattista, osin sitä, että luomme maadoituksen itse tai teemme asioita, mitkä vakauttavat meitä ja pitävät meidät yhteydessä luontoon ja planeettaan. Maadoittuminen tuo tasapainoa elämään, arki sujuu, kehomme toimii paremmin, mieli on selkeä ja tunnetaso tasapainossa. Ei maadoitus yksin luo täydellistä elämää ja hyvinvointia, mutta se on siinä isossa osassa.

Yhteys maahan on myös suoja negatiivisuudelta ja matalilta värähtelyiltä ja auttaa meitä elämään omaa elämäämme, nauttimaan siitä sekä tunnistamaan paremmin mikä on itselle oikein. Ilman maadoitusta olemme kuin kaikkien tuulien ja energioiden heiluteltavissa, ja muiden energiat, varsinkin negatiiviset, vaikuttavat enemmän. Maa on kotimme tässä inkarnaatiossa, ja antaa meille elinvoimaa ja hyvinvointia, kun pidämme huolen yhteydestä.

Myös elämäntehtävämme ja sielunsuunnitelmamme toteuttaminen edellyttää maadoittumista. Meidän on tarkoitus elää tällä planeetalla ja kokea ja nauttia elämästä täällä. Silloin voimme toteuttaa sen, mitä sielumme on suunnitellut. Maadoittumisen kautta ankkuroimme korkeita värähtelyjä tänne itseämme ja kaikkia varten. Koko planeetan värähtely on noussut ja jatkaa nousuaan kohti uutta kultaista aikaa, ja henkisen tien kulkijat haluavat myös itse nostaa värähtelyään osana omaa  kehittymistään. Se vaatii maadoittumista. Mitä vahvempi yhteys planeettaan, sitä korkeammalle voimme energiassa yltää ja sitä korkeampi ja puhtaampi voi olla oma värähtelymme.

Maadoitus ja maayhteys liittyy myös sähköön, sillä ihmisellä on sähkökenttä, jonka pitää olla yhteydessä maahan. Tästä kentästä on myös tehty tutkimuksia ja teorioita, ja sanotaan, että 15 minuuttia paljain jaloin maakosketusta parantaa kaikki sairaudet. Ei ihan niin helppoa Suomessa talvella… mutta onneksi muitakin tapoja maadoittumiseen on.

Mistä tietää onko maadoittunut

Maadoittumista voi olla hankala huomata, jos sitä ei aisti, mutta sen puutteen huomaa varmasti. Jos elämä on yhtä sotkua, asiat eivät suju, päivät ovat sähellystä ja sähläystä, on aika varma, että maadoittuminen olisi suotavaa. Jos mieli pyörittää, tai tunteet vellovat hallitsemattomasti, maadoittuminen voisi auttaa.

Jos maadoittuminen on muuten kunnossa, mutta asiat alkavat takuta, mikään ei suju, ja jos alkaa olla ongelmia fyysisen kehon hahmottamisessa, maadoitus on pois päältä. Monella käy niin, että tavarat alkavat tippua käsistä, voi törmäillä ovenpieliin, voi tulla huimausta tai huminan tunnetta, päänsärkyä, joskus jopa pahoinvointia. Kylmät jalat voivat olla myös merkki maadoittumattomuudesta. Myös mielen ongelmat voivat helpottua tai hävitä kokonaan maadoittumisella.

Joskus voimakkaan meditaation tai visualisaation jälkeen tai äkillisesti herätessä voi tulla tunne, että energia leijuu jossain ihan muualla, ja silloin maayhteys puuttuu. Nykyään planeetalle virtaa valtavan voimakkaita energioita, ja esimerkiksi täysikuun tai kesäpäivänseisauksen tai muiden voimakasenergisten aikojen tienoilla voi olla tarvettta lisämaadoitukselle.

Maadoitusta ei voi olla koskaan liikaa, joten sitä voi huoletta vahvistaa koska vain.

Miten voi maadoittua

Maadoittumista tuovat arkiset asiat, kuten kotityöt, ruuanlaitto, leipominen, kasvien ja puutarhan kanssa puuhailu sekä lasten ja lemmikkien kanssa touhuaminen. Kävely ja luonto ovat maadoittavia, ja tuovat muutenkin paljon hyötyä sekä fyysisesti että henkisesti. Paljon fyysistä kehoa käyttävä on yleensä maadoittunut, tai maadoittuneempi kuin hän, joka elää melkein pelkästään mielen tasolla (mikä on hyvin yleistä nykyään kaiken tekniikan ansiosta). Jos urheilu tai kuntoilu ei kuitenkaan maistu, maadoittumisen kannalta jo pelkkä luonnossa olo on hyväksi. Istuskelu kallioilla ja puihin nojailu ovat hyvin maadoittavia, samoin venyttely, tanssi, myös jooga jossain määrin. Kävely on parasta, ja luonnossa kävely vielä parempaa.

Nykyään monella on jo maatähtichakra aktiivisena jalkojen alla, ja se osaltaan huolehtii maadoituksesta. Kun maatähti toimii, se alkaa luoda yhteyttä maan keskipisteeseen, eli ankkroi meidät tämän planeetan energiaan. Maatähti myös avaa meille monia korkeita energioita, joihin on pääsy maan keskipisteen kautta, eli maadoitus tuo hyötyä myös sitä kautta.

Aikaisemmin henkisellä tiellä oli yleistä kasvattaa juuret jalkapohjista ja juurichakrasta alas maahan, ja maadoituimme niiden avulla. Se on edelleen hyvin toimiva tapa, sillä jalkapohjissa ovat chakrat, joiden avulla aistimme muutenkin tämän planeetan energioita. Juuret voivat olla sellaiset, mitkä itse kokee hyviksi. Monilla ne ovat energiaa, toisilla mielikuvitus luo kuin puunjuuret, joillain graniittia, joillain kristallia. Juuremme ovat loistava tapa saada maadoitusta ja yhteys Äiti Maahan ja lady Gaiaan, maasta vastaavaan enkeliolentoon. Juuret saa maahan aikomuksella ja ajatuksella, ne ovat helpot kasvattaa ja niiden voi antaa levitä laajalle ja syvälle. Monet kasvattavat juuret maan keskipisteeseen asti ja kietovat ne keskuskristallin ympärille.

Arkkienkeli Sandalfon huolehtii maatähtichakrasta, ja häntä voi pyytää avuksi maadoittumiseen. Myös maalohikäärmeet auttavat, voit pyytää niitä viemään juuresi syvälle maahan ja pitämään sinut maadoittuneena.

Kristalleja voi myös käyttää apuna. Yleisesti mustat, ruskeat ja punaiset kristallit maadoittavat. Hyviä maadoittavia ovat hematiitti, obsidiaani ja musta turmaliini. Kristalleja voi kantaa taskussa tai hypistellä käsissä, jos on tarvetta lisämaadoitukselle.

Lisää maadoittumisesta ja omasta energiasta huolehtimisesta

Maadoittumisesta ja muusta mielenkiintoisesta saa lisätietoja ja harjoitusta esimerkiksi Kultaisten aikojen yliopiston Askelmia mestaruuteen 1 –kurssilta.