Valaistuminen ja ylösnousemus kulkevat käsi kädessä, vaikka ne voivatkin tapahtua eri aikaan. Valaistuminen on olemista, kaiken ykseyden ymmärtämistä, elämistä nyt juuri tässä hetkessä ymmärtäen ja kokien ykseyden. Valaistuminen on kuin syvällinen oivallus, joka avaa meille maailmankaikkeuden rakkauden ja viisauden.

Monilla on lyhyitä valaistumiskokemuksia esimerkiksi henkisten harjoitusten yhteydessä. Harvalla valaistuminen tulee kerralla ja jää pysyväksi, mutta kun sen kerrankin kokee edes hetken, sitä ei unohda, ja asia toistuu yhä tiheämmin kunnes olemme pysyvässä valaistumisen tilassa.

Valaistuneina olemme kaikkinäkeviä ja -tietäviä. Ymmärrämme jumalallisen suunnitelman ja seuraamme sitä tietäen, että kaikki on niin kuin sen kuuluukin olla. Valaistuneina olemme mestareita kehossa ja luomisvoimamme on äärimäisen voimakas.

Valaistumista edistää kaikki, mikä kohottaa värähtelyä. Yksisarviset auttavat meitä valaistumaan. Arkkienkeli Butyalil voi auttaa poistamaan unohduksen verhoja kolmannen silmän edestä, mikä nopeuttaa valaistumista.