Voimaeläimet ovat eläinhahmossa olevia valotasojen oppaita ja auttajia. Ne voivat olla myös toteemieläimiä, suurelle ryhmälle kuuluvia symboleja, kuten vaikka suomalaisten muinainen jako karhu- tai hirvitoteemiin. Nykypäivän toteemieläimiä ovat mm. urheiluseurojen eläintunnukset.

Opastajana voimaeläimet ovat luonasi auttamassa kuten kuka muu opas tahansa, antamassa neuvoja halutessasi ja auttamassa elämässäsi. Suhde voimaeläimeen on hyvin henkilökohtainen ja läheinen. Eläimen ominaisuudet löytyvät myös sinusta jollain lailla. Voit syventää yhteyttä omaan voimaeläimeesi kuten muihinkin valon auttajiin, meditoimalla, pitämällä ajatusyhteyttä tai pyytämällä apua.

Eläimet henkitasolta voivat olla myös viestintuojia. Jos näet eläimen unessa tai meditaatiossa, tai elävän harvinaisen eläimen, kannattaa miettiä mitä viestiä eläin on tullut tuomaan. Tutut, jokapäiväiset eläimet voivat myös olla viestintuojia. Sen tunnistaa yleensä siitä, että huomaat eläimen useammin kuin normaalisti, ja usein vielä käyttäytyvän epätyypillisesti. Viestintuojaeläin tulee luoksesi aina siinä merkityksessä, mikä eläimellä on sinulle. Voit esim. pitää leijonaa eläinten kuninkaana, tai kiinnittää huomiota siihen, miten uros lekottelee paikallaan kun naaraat metsästävät ruokaa.

Eläinauttajia voi myös kutsua luokseen, kun tarvitsee niiden ominaisuuksia. Jos kaipaat rohkeutta, kutsu vierellesi leijona tai susi tai vaikka elefantti tuomaan lempeää voimaa. Isot linnut auttavat levittämään siipesi ja pikkulinnut tuovat kepeyttä ja iloa ja viestejä enkelimaailmasta. Kissa auttaa kuuntelemaan omaa intuitiotaan ja koira tunnistamaan ystävyyden ja lojaalisuuden.

Valkoinen leijona on Kristustietoisuuden kantaja, ja sellaisen voi kutsua luokseen meditaatioon tai vierelle kävelylle, kun haluaa hiljentyä ja kohottaa värähtelyä. Valkoinen leijona on hyvin voimakas energiaolento, joten jos pyydät sen vierellesi, huomaat sen varmasti:).