Kun maailma ympärillä on muutoksessa, ja oma värähtely nousee, omaa energiaa on useimmiten tarpeen suojata jollain tavalla. Kunnes olemme saaneet oman valomme ja energiakenttämme niin vahvaksi, että muunnamme automaattisesti kaiken ympärillämme korkeammaksi, suojaukset ovat hyödyksi. Tähän on suurimmalla osalla vielä paljon matkaa. Lisäksi erityisesti nyt, kun pelkoa eri muodoissa on todella vahvasti joka puolella, omasta energiasta on hyvä pitää huolta. Se tarkoittaa maadoistusta, suojausta ja tarpeen mukaan puhdistusta.

Planeetan ja ihmisten kohoavat energiat aiheuttavat sen, että herkistymme yhä enemmän kaikelle ympäristössämme, ja ilman jonkinlaista energiasuojausta vedämme muiden negatiiviset tunteet ja kaikenlaiset energiat itsellemme. Se taas aiheuttaa oman energian madaltumisen, väsymystä, ärtymystä, ja jopa pelkoja, jotka eivät ole ollenkaan omia vaan saatu kuin tartuntana muilta ihmisiltä.

Kannattaa kuulostella omaa oloaan ja miettiä miltä tuntuu. Suojauksen (ja energioiden puhdistamisen) tarpeesta voi kertoa esimerkiksi se, että tiettyjen ihmisten tapaaminen tai jotkut tilanteet vievät kaikki voimat. Jos tulet vaikka jouluruuhkassa, lentoasemalla tai bussissa nopeasti ärtyneeksi, vaikka hetki sitten olit loistavalla tuulella, otat itseesi selkeästi ympäristön negatiivisia energioita. Joillakin kehon reaktiot kertovat samaa, kuten päänsärky, kurkkukipu, väsymys. Joskus väsymys on niin voimakas, että ei kerta kaikkiaan jaksa yhtään mitään, mutta yksinolo ja rauhoittuminen palauttavat voimat nopeasti. Se kertoo siitä, että omat energiat valuvat jonnekin muualle. Myös painajaiset voivat kertoa siitä, että kannattaisi pyytää yöksi energiasuojat ympärille sekä itselle että kodille.

Parasta suojaamista on aina omasta energiatasosta huolehtiminen. Maadoitus ja oma tasapaino pitävät oman energiamme kirkkaana ja puhtaana. Kun puhdistaa omaa energiaansa, päästää irti peloistaan ja keskittyy ajatuksissa, sanoissa ja teoissa ja mielellään uskomuksissakin korkeimpaan mahdolliseen energiaan, ei edes tarvitse niin paljon suojaa. Korkea energia säteilee kauas, ja vahvana ollessaan nostaa automaattisesti kaikkea energiaa ympäristössä.

Jos tuntuu, että et tarvitse suojauksia, silloin niitä ei todellakaan tarvitse käyttää. Jokaisella on kuitenkin oikeus tuntea olevansa turvassa, ja suojausta ja apua kannattaa pyytää, jos niitä tarvitaan. Suojaus ei koskaan estä läheisyyttä, rakastavia ihmissuhteita eikä käännä pois rakkautta eikä valoa, ainoastaan ne energiat, jotka eivät ole sinulle hyväksi.

Monet laittavat suojauksen aamulla osana aamurutiineja, samalla lailla kuin harjaavat hampaat ja kampaavat tukan. Suojausta voi pyytää myös illalla ja pitkin päivää, jos siltä tuntuu. Jos elämä alkaa kuitenkin olla yhtä suojautumista, on syytä tarkastella itseään ja pelkojaan. Kaikkein parasta suojausta on, kun kohottaa omaa värähtelyään ja pääsee eroon peloistaan. Kun chakramme ovat tasapainossa ja toimivat, ne jo itsessään suojaavat, erityisesti sydänchakrasta virtaava korkein rakkaus. Maadoittuminen myös tuo suojan, silloin omat energiat ovat tasapainossa.

Suojaustapoja

Henkisen tien kirjoista ja korteistakin löytyy paljon eri tapoja suojata itsensä. Myös kursseilla opetellaan näitä, Kultaisten aikojen yliopiston Askelmia mestaruuteen 1 -kurssi on juuri näitä asioita varten.

Voit pyytää enkeleitä ja yksisarvisia suojaamaan sinua. Lohikäärmeet ovat myös mainioita tässä, samoin voimaeläimet. Jokaiselle on olemassa tapa, joka sopii paremmin kuin muut. Voit myös yhdistellä monia tapoja.

Elokuvissa näkee joskus aivan loistavia suojakilpiä, joista saa itselleen mielikuvan, miltä suoja näyttää, kuten vaikkapa Helinä-keiju, joka piirtää taikasauvallaan tähtisadekaaren. Taru Sormusten Herrasta –trilogiassa oli myös hyvä kohta, kun haltiat marssivat sotimaan valon puolesta sinisissä viitoissaan, aivan kuin Mikaelin soturienkelit. Erityisesti fantasia- ja scifi-elokuvissa on hyviä kohtia, joista kannattaa napata itselleen kuva vahvasta suojasta, mielikuva voi auttaa oman suojauksen luomisessa. Se ei tietenkään ole välttämätöntä, suojaukset toimivat, kun ne asettaa/pyytää paikoilleen ihan riippumatta siitä tietääkö miltä ne näyttävät.

Arkkienkeli Mikael

Arkkienkeli Mikael on mahtava suojeleva soturienkeli, joka pyytäessäsi antaa sinisen viittansa sinun tai läheistesi ympärille. Pyydä Mikaelilta viitta, ja näe tai kuvittele, kuinka se kiedotaan ympärillesi, vedetään kiinni varpaista leukaan asti, kuinka huppu laitetaan päähäsi niin, että kolmas silmä on suojassa. Pelkkä puolihuolimaton ajatus ei auta, asiaan pitää keskittyä.

Monet kokevat, että Mikaelin energiakupla on itselle sopivampi, ja joillakin toimii Mikaelin kilpi asetettuna joka puolelle, eteen, taakse, oikealle, vasemmalle, ylös ja alas. Mikaelilla on myös kosminen safiiri, joka on hyvin korkeavärähteinen suojaustapa.

Arkkienkeli Mikael suojelee muutenkin, voit pyytää häntä suojaksesi tai lähellesi jos olet peloissasi tai suojaamaan sinua nukkuessasi. Mikael voi suojella myös läheisiäsi, kotiasi, autoasi ja ihan mitä tahansa, mitä haluat. Hän auttaa sinun myös tuntemaan sen, että olet turvassa ja suojattu, jos pyydät.

Suojaavaa energiaa ja auttajia

Eri värisiä energioita voi pyytää suojaamaan ja energisoimaan itseään sen mukaan miltä tuntuu. Kultaisen suojakuplan voi pyytää vaikka omalta suojelusenkeliltä tai Kristusvalon lohikäärmeiltä. Vaaleanpunaisen saa esimerkiksi arkkienkeli Samuelilta tai hänen lohikäärmeiltään. Violetti energia ja suojakupla liittyy arkkienkeli Zadkieliin ja Violettiliekkiin. Valkoinen, heijastava valokupla on arkkienkeli Gabrielin, ja se suojaa ja samalla heijastaa pois kaikki matalat energiat.

Myös yksisarviset suojelevat ihmisiä energiallaan. Ne voivat asettua ympärillesi suojaavaan piiriin tai antaa suojakuplan ympärillesi. Jos työskentelet yksisarvisten kanssa, ne voivat antaa sinulle sateenkaariviitan suojaksesi.

Lohikäärmeet ovat mahtavia suojelijoita. Tulilohikäärmeet puhaltavat tulimuurin ympärillesi, kun pyydät. Ne myös pitävät energian ympärilläsi viidennessä ulottuvuudessa, jos haluat. Violettiliekin lohikäärmeet ja oikeastaan mitkä tahansa lohikäärmeet voivat suojella sinua.

Kristusvalo on kultaista energiaa, joka on kaikkein korkein suoja. Pyydä Kristusvalon suojaava valopilari ympärillesi kolme kertaa, tai pyydä Kristusvalon lohikäärmeitä muodostamaan suojaava piiri ympärillesi.

Peili

Jos tarvitset välitöntä suojausta hankalassa tilanteessa tai ihmisen kanssa, joka imee kaikki energiasi, voit pyytää peilin sinun ja hänen väliin, kääntämään pois kaikki sinua vahingoittavat energiat.

Oma tapa

Jos tunnet tarvitsevasi jonkinlaista suojausta, voit kysyä omilta oppailtasi ja enkeleiltäsi mikä sopii juuri sinulle. Kannattaa kysyä silloin, kun tunnet olosi mukavaksi ja turvalliseksi. Suojausta ei tarvitse sen takia, että kaikki muutkin sitä käyttävät, ainoastaan, jos siihen on tarvetta!

Tilojen suojaus

Oman kodin tai vaikka hoitohuoneen suojaamiseen sopivat samat konstit. Myös kristallit toimivat hyvin.