Maailma ympärillämme muuttuu, se puhdistaa energioitaan matkalla kohti uutta kultaista aikaa. Se koskee planeettaa, maita, ihmiskuntaa, perheitä, sukua ja yksilöitä. Aivan kaikkien on nostettava ja puhdistettava värähtelyään nopeasti. Samalla, kun värähtelymme nousee, meistä tulee herkempiä ja oma energiamme voi mennä helposti epätasapainoon, eli joskus jonkinlainen energiasuoja on hyväksi.

Tämä koskee kaikkia, mutta on samalla hyvin henkilökohtaista, sillä oma energiamme vaikuttaa aina siihen, mitä vedämme puoleemme ja miten se meihin vaikuttaa. Kaikkein paras energiasuoja on oma rakkaudellinen energia, joka sydämestämme säteilee. Sen lisäksi voimme joskus tarvita toisenlaistakin suojausta

Henkilökohtainen energiasuoja

Joskus on vaikea hahmottaa kaipaako suojausta. Saatamme vetää tiedostamattamme itseemme toisten negatiivisuuden tai ympäristön ajelehtivaa energiaa, mutta emme ehkä huomaa sitä kiireen takia, tai vain ajattelemme, että töissä tai ihmisjoukossa väsyttää tosi paljon. Jotkut taas ovat todella herkkiä ympäristön energialle, ja tuntevat välittömästi onko jonkun paikan energia itselle mukava.

Perusperiaate on, että kunnes oma valo on tarpeeksi vahva pitämään oman energian tasapainossa huolimatta ympäristöstä tai ihmisjoukoista, jonkinlainen energiasuojaus on hyvä olla. Siihen on vielä matkaa useimmilla, ellei kaikilla. Toinen perusperiaate voisi olla se, että jos energiat kiinnostavat, haluat työskennellä valo-olentojen (enkelit sun muut) kanssa, haluat tehdä chakratyöskentelyä tai ottaa vastaan energiahoitoja, omasta suojauksesta on huolehdittava. Se ei ole vaikeaa, eikä koskaan vähennä sitä rakkautta tai valoa, jota saamme tai annamme eikä luo muuria meidän ja läheistemme välille. Energiasuoja on vain yksinkertaisesti omasta tasapainosta huolehtimista, ja auttaa siinä, että pysymme korkeassa värähtelyssä jatkuvasti.

Oma olo kertoo sen, tarvitseeko suojausta. Jos voimat häviävät tietyissä paikoissa tai tiettyjen ihmisten kanssa, oma energia valuu jonnekin muualle. Lentokentät, kauppakeskukset, paikat, missä käytetään paljon alkoholia tai huumeita ovat tyypillisesti paikkoja, missä on vaikea pitää oma energia tasaapainossa. Ihmisjoukot voivat olla hankalia, joskus yksittäisetkin ihmiset, joiden energia on matala syystä tai toisesta. Varsinkin se, jos voimat palaavat nopeasti, kun saa olla yksin ja rauhassa, kertoo siitä, että energiasuojaukselle (ja puhdistukselle) olisi tarvetta.

Huono nukkuminen tai painajaiset voivat olla myös merkkejä suojauksen tarpeesta. Silloin yleensä kannattaa puhdistaa ja suojata myös koti, tai se paikka, missä nukumme. Tämä koskee myös läheisiä. Kun oma värähtely muuttuu, kodin värähtely muuttuu, ja läheisillä voi olla mukavampi olla, jos kotia silloin tällöin puhdistelee ja suojaa, ihan riippumatta siitä ovatko läheiset tietoisia energioista vai ei.

Monille henkilökohtainen suojaus on rutiini, samalla lailla kuin muutkin aamu- ja iltatoimet. Jotkut käyttävät suojausta vain silloin, kun lähtevät omasta kodista pois, vähän kuin päällysvaatteita ja kenkiä. Oma tapa on paras tapa, mitään pakkoa tai pitäisi-juttuja energiasuojauksissa ei ole.

Paras energiasuojaus on se, että olemme maadoittuneita ja sydän on avoinna rakkauden ja valon virrata koko olemukseemme. Kannattaa myös muistaa se, että mikään suoja ei riitä, jos oma sisin on täynnä pelkoa ja negatiivisuutta. Energiapuhdistuskin on siis hyvä tapa:).

Miten tehdä energiasuojaus

Energiasuoja on valo, energia tai apua valo-olennolta, jonka vedät tai pyydät ympärillesi, tai jonkun paikan ympärille. Se voi olla arkkienkeli Mikaelin sininen suojaava viitta, yksisarvisten piiri, tulilohikäärmeiden luoma tulimuuri tai oikeastaan mitä tahansa, mikä tuntuu oikealta. Energiasuojauksen toimivuus riippuu myös siitä, että luotamme siihen, joten käytä sitä, mikä sinusta toimii, vaikka se jonkun muun mielestä olisi ihan hullua.

Monissa henkisen tien kirjoissa ja enkelikorteissa yms. on ehdotuksia energiasuojaukseeen. Kurseilla opit näitä myös, varmaan kaikki henkisen tien kursseja opettavat tekevät suojauksen kurssilaisten kanssa. Voit käyttää näitä, tai muunnella niitä itsellesi sopivaksi. (Kultaisten aikojen yliopiston Askelmia mestaruuteen 1 -kurssi on muuten juuri näitä asioita varten.)

Pyydä omin sanoin sitä, mitä haluat. Voit myös yhdistellä tapoja niin kuin oikealta tuntuu.

Jos haluat saada mielikuvan miltä suoja näyttää, elokuvissa on usein hyviä suojakilpiä, joisa voit nähdä miltä suojaus voi näyttää. Se ei tietenkään ole välttämätöntä, suojaus toimii joka tapauksessa.

Arkkienkelit ja muut valon auttajat

Arkkienkeli Mikael on varmasti kaikkien tuntema, mahtava suojeleva soturienkeli, joka pyytäessäsi antaa sinisen viittansa sinun tai läheistesi ympärille. Pyydä Mikaelilta viitta, ja näe tai kuvittele, kuinka se kiedotaan ympärillesi, vedetään kiinni maatähden alta (eli reilusti jalkojen alapuolelta) leukaan asti, kuinka huppu vedetään pään yli niin, että yläpuolella olevat chakrat ja kolmas silmä otsassa on suojassa. Pelkkä puolihuolimaton ajatus ei auta, asiaan pitää keskittyä hetkeksi.

Monet kokevat, että Mikaelin energiakupla on itselle sopivampi, ja joillakin toimii Mikaelin kilpi asetettuna joka puolelle, eteen, taakse, oikealle, vasemmalle, ylös ja alas. Mikaelilla on myös kosminen safiiri, joka on hyvin korkeavärähteinen suojaustapa.

Arkkienkeli Mikael suojelee muutenkin, voit pyytää häntä suojaksesi tai lähellesi jos olet peloissasi tai suojaamaan sinua nukkuessasi. Mikael voi suojella myös läheisiäsi, kotiasi, autoasi ja ihan mitä tahansa, mitä haluat. Hän auttaa sinun myös tuntemaan sen, että olet turvassa ja suojattu, jos pyydät.

Oma suojelusenkelisi suojelee sinua aina. Voit pyytää häntä asettamaan kultaisen enkelivalon ympärillesi, tai pitämään sinua siipiensä suojassa. Myös muut arkkienkelit ja heidän enkelijoukkonsa voivat auttaa, kun pyydät. Kaikilla arkkienkeleillä on myös lohikäärmeitä, jotka ovat loistavia suojelijoita ja energian muuntajia. Esimerkiksi

  • tulilohikäärmeet voivat muodostaa tulimuurin ympärillesi
  • Violettiliekin lohikäärmeet (tai Violettiliekin eri versioiden lohikäärmeet) puhdistavat ja muuntavat energiaa ja suojelevat
  • yksisarviset voivat muodostaa suojaavan piirin itsesi tai paikan ympärille
  • Kristusvalon lohikäärmeet ovat voimallisia energian muuntajia ja suojelijoita

Monet erilaiseet energiat suojaavat meitä, kun pyydämme ne ympärillemme. Esimerkiksi Kristusvalo on hyvin suojaava. Sen voi pyytää valopilariksi ympärilleen (pyydä kolme kertaa) tai paikan ympärille, vaikka näin: Pyydän kultaisen Kristusvalopilarin täydelliseksi suojakseni. Vaaleanpunainen rakkauden energia paitsi täyttää meidät rakkaudella, myös suojaa. Arkkienkeli Zadkielin violetti valo suojaa, muuntaa ja kohottaa, samoin toimivat kaikkien Violettiliekin eri versiot.

Kristalleista löytyy monia, jotka tuovat myös lisäsuojaa. Esimerkiksi musta turmaliini maadoittaa ja suojaa, vuorikristalli kohottaa värähtelyä ja suojelee, ametisti muuntaa, puhdistaa ja suojelee.

Tilojen suojaus

Oman kodin tai vaikka hoitohuoneen suojaamiseen sopivat samat konstit. Kristallit toimivat hyvin tiloissa, ja niistä voi tehdä myös gridin pitämään energian korkeana.