Ylösnousseet mestarit ovat valaistuneita olentoja, jotka ovat korkealla kehitystasolla henkisellä tiellään, ja ovat saavuttaneet valaistumisen usein monen elämän jälkeen. Monet niistä, jotka ovat meidän apunamme, ovat eläneet maan päällä ihmisenä. Tunnetuimpia ovat mm. Äiti Maria, Jeesus, Maitreya, Kuthumi ja Maria Magdalena.

Ylösnousseet mestarit ovat apunamme aivan samoin kuin enkelitkin, he ovat kulkeneet valaistumistien ennen meitä ja voivat auttaa monessa asiassa. Mestareihin pätee kuitenkin sama kuin enkeleihinkin, ilman lupaa he eivät puutu elämäämme, joten apua pitää pyytää. Mestarit ovat enemmän keskittyneet erikoisalaansa kuin enkelit, joku on erikoistunut parantamiseen, joku luovuuteen, joku uuteen henkiseen teknologiaan, joku feminiinisen energian planeetalle tuontiin, mutta kaikki korkeat valo-olennot auttavat missä tahansa, kun vain pyydät. Jos on olemassa joku sopivampi auttaja, mestarit voivat välittää tiedon hänelle, joten saat aina apua, kun pyydät. Mestareilla on alaisenaan enkeleitä ja lohikäärmeitä, ja he työskentelevät arkkienkeleiden ja muiden korkeiden valo-olentojen kanssa.

Meillä jokaisella on yksi ylösnoussut mestari, joka valvoo kulkuamme täällä maan päällä. Usein kyseessä on sama mestari, joka ensimmäisenä tai vahvimmin kiinnostaa meitä. Meillä kaikilla on henkioppaita, vähintään yksi, yleensä useampia eri elämänalueisiin liittyen. Oppaamme konsultoivat meitä valvovaa mestaria aina tarvittaessa. Kehittyessämme oppaamme vaihtuvat, ja tarpeeksi pitkälle päästyämme voimme saada myös ylösnousseen mestarin oppaaksemme.