Henkilökohtainen vuosi

Numerologia

Synnymme jokainen sielumme valitsemana aikana, ja jokaisena syntymäpäivänä meillä alkaa oma henkilökohtainen uusi vuosi. Syntymäpäivänä enkelimme laulavat yllämme, ja kaikki valon auttajamme juhlistavat syntymäämme. Vaikka et muuten juhlisi syntympäivää, ajattele hetki sitä, miten tärkeä oma roolisi on tälle planeetalle. Olet yksi uuden kultaisen ajan rakentajista, ja sinun elämäsi ja energiasi ovat tärkeitä. Avaa sydämesi ottamaan vastaan enkeleiden rakkaus ja onnentoivotukset.

Kuljemme koko vuoden henkilökohtaisen vuotemme energiassa aina seuraavaan syntymäpäivään asti. Kollektiivinen, 1.1 alkava vuosi vaikuttaa tietysti myös, mutta oman vuoden energia on aina perusenergia koko vuoden ajan. Henkilökohtaisen vuoden energiaa rytmittävät nelikuukautisjaksot ja henkilökohtaiset kuukaudet. Vuoden energia heijastuu myös muihin elämän sykleihin, joita jokaisella on menossa samaan aikaan.

Henkilökohtaisen vuoden energiat kiertävät 9 vuoden spiraalissa. Joskus meille voi olla tarjolla myös mestarinumeron vuosi, ja silloin valitsemme itse omalla asenteella, uskomuksilla, teoilla, sanoilla ja ajatuksilla kuljemmeko korkeammassa vai alemmassa värähtelyssä.

Kalenterivuoden energia vaikuttaa jokaiseen, ja sävyttää aina oman henkilökohtaisen vuoden energiaa. Vuonna 2021 kalenterivuosi on 5. On aika muutoksen, vapauden ja vesimiehen ajan energian. Vitonen tuo aina muutosta, esiintyypä se missä tahansa. Sen avulla on helppo tutustua uuteen, laajentaa horisonttiaan, hyväksyä erilaisuus ja suunnata rohkeasti sinne, mikä itseä kutsuu. Hankalimmillaan viitosen energia saa pelokkaaksi ja tuomitsevaksi ja tarrautumaan entiseen tai saa sukeltamaan aistinautintoihin (syö liikaa, juo liikaa, keskittyy vain yhteen kehoon…), jotka turruttavat vapauden kaipuun. Tänä vuonna saamme valita koko ajan rakkauden ja pelkoon perustuvien asioiden välillä, ja kaikki, mitä teemme, rakentaa kultaisen ajan elämää ja yhteiskuntaa – tai sitten ei. Valitse se, mikä on itsellesi oikein.

Henkilökohtaisen vuoden laskeminen

Laske yhteen syntymäpäivä + syntymäkuukausi + vuosi, jolloin oli viimeksi syntymäpäivä.

Esimerkki 1

Liisan syntymäpäivä on 4. toukokuuta. Hänen oma henkilökohtainen vuotensa alkaa 4.5.2020 ja seuraava 4.5.2021.

Vuoden energia on 4+5+22 = 31 => 3+1=4 ajalla 4.5.2020-3.5.2021
Vuoden energia on 4+5+5 = 14 => 1 + 4 = 5 ajalla 4.5.2021-3.5.2022

Liisan oman vuoden energia on suurimman osan vuotta sama kuin kollektiivisen vuoden. Se tuo hänelle ehkä vähän tavallista voimakkaamman vaihtelun vuosien energiaan. 2020 on ollut käytännöllinen vuosi, omasta värähtelystä riippuen joko paljon käytännöllistä työtä, joka on ehkä tuntunut loputtomalta puurtamiselta, tai työtä, joka on tuonut korkeampia visioita maailmaan. Vuoden vaihtuessa 2021 tuo Liisalle toukokuun alkuun asti tuulahduksen vapaudesta, ja hän alkaa kaivata vaihtelua, matkustelua ja maailman tutkimista.

Toukokuussa Liisan vuosi vaihtuu vitoseksi, samaksi kuin kollektiivisen vuoden. Se tarkoittaa ehkä ylilyöntejä tavalla tai toisella – toivottavasti ei. Viitonen tuo huolettomuutta, kaipuuta tutkia maailmaa monin tavoin, halua vapautua rutiineista ja nauttia elämästä kaikin aistein. Sehän on hienoa, niin kauan kuin muistaa, että vapaus sisältää aina myös vastuun. Viitosen huonoja puolia on myös jumittuminen, pelko liikahtaa mihinkään suuntaan. Liisalla se voi tarkoittaa sitä, että hän jatkaa puurtamista huomaamatta, että toinenkin tapa olisi mahdollinen. Asenne ja aikomus kohdilleen, eli kun kaikki mitä Liisa tekee (tai meistä jokainen viitosvuonna) on rakkaudesta ja kaikkien korkeimmaksi parhaaksi, vuosi tuo huimasti iloa ja muuttaa kaiken paremmaksi.

Kollektiivista vuotta ja omaa vuotta voidaan ajatella myös yhdessä, laskea ne yhteen ja katsoa mitä siitä tulee. Yhteenlaskettu numero (Liisalla 5+5=10) kertoo siitä, mitä kollektiivinen vuosi erityisesti tuo yksilölle. Liisalle se tuo mahdollisuuden aloittaa jotain uutta, maailmankaikkeuden tuen ja laajemman horisontin.

Vuosienergiat lyhyesti

Henkilökohtainen vuosi 1 – Uuden alku

Tämä on uuden yhdeksän vuoden syklin aloitus, jolloin elämääsi tulee uusia tilaisuuksia ja uusia ihmisiä. Tee suunnitelmia ja ota käytännön askeleita uuden elämän luomiseksi, sillä nyt on sen aika. On aika vapautua vanhoista rajoituksista! Keskity itseesi terveellä tavalla, sillä tänä vuonna sinä itse olet ykkönen, ja autat myös muita parhaiten, kun asetat itsesi ensimmäiseksi.

Voi olla, että jotkut asiat tai ihmissuhteet päättyvät tänä vuonna. Edellisen vuoden loppuunsaattaminen jatkuu joskus ykkösvuoteen asti. Päästä irti kaikesta mikä on häipymässä, sillä paljon parempaa on tulossa tilalle.

Ole avoin uudelle, tartu tilaisuuksiin. Aloita uusia projekteja ja asioita joko henkilökohtaisessa tai työelämässä. Ala luoda elämääsi tietoisesti, tee aarrekartta,
käytä Huna-rukousta tai tee enkelitoiveita. Ole selkeä sen suhteen, mitä haluat ja ala tehdä siitä totta. Nyt on aika uskoa itseensä eikä kysellä muilta. Ole päättäväinen, aktiivinen ja rohkea.

Henkilökohtainen vuosi 2 – Kumppanuus, yhteistyö, ihmissuhteet

On aika vetää henkeä ja tottua muuttuneisiin asioihin, ja aika tehdä yhteistyötä, solmia ja vahvistaa ihmissuhteita. Jos suhde läheisen ihmisen kanssa tarvitsee muutosta tai vahvistusta, nyt on siihen oikea aika.

Mikään ei onnistu pakottamalla, asiat kypsyvät omaan tahtiinsa. Jos ykkösvuonna käynnistämäsi asiat eivät olleet korkeimmaksi parhaaksi, ne häipyvät nyt elämästäsi. Ne uudet asiat, jotka tulivat jäädäkseen, edistyvät hiljalleen ilman suurta ponnistelua. Anna asioiden tapahtua omaan tahtiinsa.

Kaikessa tekemisissäsi ja sanoissasi ole tahdikas ja ystävällinen ja huomioi kaikki asianosaiset, myös itsesi. Lempeys ja ystävällisyys eivät kuitenkaan tarkoita kynnysmattona oloa, huolehdi omasta energiatasapainostasi ja omista rajoistasi. Intuitio vahvistuu tänä vuonna, luota siihen.

Henkilökohtainen vuosi 3 – Luovuus, ilo

Luovuuden, sosiaalisuuden ja ilon vuosi. Kolmonen voi ilmetä myös sisäänpäinkääntymisenä ja omaan sisäiseen maailmaan uppoutumisena, energia on joko tai sosiaalisuuden ja ilon suhteen. On joka tapauksessa aika tuoda esiin ja konkreettiseksi kaikki ne luovat ideat, joita sinulla on ollut. On myös hyvä aika viihtyä ystävien ja perheen kanssa. 3 liittyy sisäiseen lapseen, joten voi olla, että lapsuuden asiat nousevat esiin ehkä lapsenomaisilla tavoilla. Se tarkoittaa sitä, että olet vihdoin valmis vapautumaan asioista ja elämään vapaana painolastista.

Viime ja edellisenä vuonna aloittamasi asiat alkavat nousta enemmän esille. Nyt on hyvä aika ilmaista itseään millä tahansa tavalla, piirtämällä, maalaamalla, kirjoittamalla, valokuvaamalla… Tämä vuosi on myös hyvä markkinoinnille ja kaikenlaiselle itsensä ja/tai työnsä esiintuomiselle. Kommunikoi rakkaudella ja totuudella, ilmaise itseäsi ja kerro tunteistasi. Pidä hauskaa ja leiki, tee matkoja, joilla vain nautit elämästä. Tämä on myös romantiikan ja onnettaren aikaa.

Henkilökohtainen vuosi 4 – Perusta ja käytännön rakentaminen

Aika rakentaa vakaa perusta, olla luonnossa, keskittyä kehoon ja vahvistaa juuret. 4-vuosi on täynnä työtä tulevaisuuden hyväksi. Tänä vuonna kannattaa kiinnittää huomiota pikkuseikkoihin ja yksityiskohtiin, ja olla huolellinen kaikessa mitä teet. Rakennat perustaa unelmaelämällesi, ja haluat sen tietysti olevan niin vankka ja oikea kuin mahdollista.

Suunnittelu pikkuseikkoja myöten onnistuu mainiosti tänä vuonna. Edistyminen voi näyttää hitaalta, mutta se on sitten sitäkin pysyvämpää ja vakaampaa.
On hyvä aika huolehtia omaan ja läheisten kehoon liittyvistä asioista, käydä tarkastuksissa, jos niihin on tarvetta, tarkistaa ruokavalio, aloittaa kunnonkohennus tms. Luonto on sinulle erityisesti tänä vuonna voimapaikka. Kävele mahdollisimman paljon ja luo itsellesi juuret ja maadoitustapa, jonka tiedät toimivaksi. Tulet tarvitsemaan sitä ihan pian.

Jos 4 tulee supistettuna luvusta 13, kyseessä voi olla vähän vauhdikkaampi ja entistä putsaava ajanjakso. Olet silloin matkalla omaan mestaruuteesi, ja voit vauhdittaa omaa henkistä kasvuasi keskittymällä tekemään sitä, mitä rakastat.

Henkilökohtainen vuosi 5 – Vapaus ja muutos

Aktiivisuuden, vapauden ja muutoksen vuosi. Elämän muutokset voivat olla isoja tai pieniä ja liittyä mihin tahansa elämänalueeseen, työhön, bisnekseen, kotiin, ihmissuhteisiin tai vaikka raskauteen, tai vaikka niihin kaikkiin. Nyt ei ole aika takertua vanhaan, vaan toivottaa uusi tervetulleeksi, sillä se kaikki on sinun parhaaksesi. Mitä avoimempi olet elämälle, sitä isommat jutut muuttuvat paremmiksi.

Rutiinit maistuvat puulta tänä vuonna, ja jos joku asia on pidätellyt sinua, sen on aika mennä. On seikkailun, hauskanpidon ja sosiaalisuuden aika, mutta pidä varasi että nautiskelu ja elämä ovat tasapainossa, tänä vuonna ylilyönnit ovat helppoja. Vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä luodessaan parasta mahdollista lopputulosta. Kommunikointi ja sanallinen ilmaisu sujuvat loistavasti. Vedät puoleesi ihmisiä, tilanteita ja asioita, jotka auttavat sinua toteuttamaan unelmasi. Ole selkeä siinä, mitä haluat ja odota parasta itsellesi ja muille.

Henkilökohtainen vuosi 6 – Rakkaus

Aika kääntää katse läheisiin ja kotiin ja löytää tasapaino elämään. Tämä on hyvä vuosi juurtua jonnekin sekä tehdä pysyviä sitoumuksia, esim. mennä naimisiin tai löytää elämänkumppani tai liike-elämän yhteistyökumppani. Jos suhteessa läheisiin on jotain mitä et ole halunnut kohdata, se voi hyvin nousta esiin tänä vuonna, ja asia korjaantuu tavalla tai toisella, joten vuosi voi liittyä myös avioeroon tai tunteiden tuuletukseen.

Kotona on hyvä tehdä muutoksia, jotka tuovat viihtyisyyttä sinulle ja muille siellä asuville. Työmuutokset ovat myös mahdollisia, tai voit ehkä aloittaa kotoa käsin jonkin lisätyön tai bisneksen.

Kutonen on parantajan, opettajan ja neuvonantajan energiaa, joten voit tai saat olla ainakin läheisillesi tukena ja auttajana ja vahvistat suhteitasi läheisiisi. Muista, että ensin huolehdit itsestäsi, sitten vasta voit olla kunnolla apuna muille, joten pidä hyvää huolta kallisarvoisesta itsestäsi liikkumalla sopivasti, syömällä itsellesi sopivalla tavalla, lepäämällä ja varaamalla aikaa itseäsi varten.

Terveen maalaisjärjen käyttö sujuu tänä vuonna. Luot käytännöllistä hyvinvointia kaikille. Vaarana on hupsahtaa pelastajan rooliin ja ottaa kaikki omille harteille. Se ei todellakaan ole kaikille paras ratkaisu, ole tukena, mutta anna toisten elää omaa elämäänsä.

Henkilökohtainen vuosi 7 – Rauha ja henkinen kasvu

On aika tarkastella elämäänsä ja kääntyä sisäänpäin. Usein, jos ihminen ei suostu muuten hiljentämään tahtia, hänet pysäytetään, joten kannattaa vapaaehtoisesti raivata kalenteriin tilaa hiljentymiselle ja yksinololle. Vuosi voi olla myös todella kiireinen, mutta silloinkin kannattaa ottaa itselleen tuokioita rauhoittumiseen.

Tänä vuonna opit tuntemaan itsesi paremmin. Tarkastelet kaikkea kokemaasi ja oppimaasi, ja näet niiden tuomat siunaukset. Meditointi tai muu hiljentyminen auttaa erityisesti tänä aikana. Syvennä tietämystäsi omasta alastasi tai opiskele jotain täysin uutta. Kaikenlainen henkinen, filosofinen tai muuten elämän salaisuuksia tutkiva opiskelu on myös ajankohtaista.

Jos olet asiantuntijan roolissa työelämässä, voit edistyä työssä, mutta muuten ennen vuoden loppupuolta työssä ei ole isoja muutoksia odotettavissa. Mitään ei kannata yrittää väkisin, oikeat asiat tulevat eteesi ponnistelematta. Vuosi voi olla todella hyvä monin tavoin, mutta ei missään tapauksessa kannata tuhlata voimiaan pään seinään hakkaamiseen. Ole rauhassa, niin arkipäivässä kuin sydämessäsikin.

Henkiökohtainen vuosi 8 – Tasapaino, runsaus

Kahdeksan liittyy hyvinvointiin, runsauteen ja työhön. On mahdollista edistyä uralla, päästä eteenpäin työssä tai saada runsautta enemmän kuin ennen. Kaikkien elämänalueiden tasapaino auttaa sinua ottamaan vastaan tarjolla olevan edistymisen elämässäsi. On hyvä aika toteuttaa suuria suunnitelmia, ostaa omaisuutta, ja nostaa rimaa korkeammalle runsauden suhteen, aika tehdä päätöksiä ja ottaa vastuuta.

Tällä vuodella on myös toinen puoli: on aika tuoda henkinen ja aineellinen tasapainoon sekä löytää tasapaino kaikilla elämänalueilla. Jos työskentelet jollakin tavalla henkisellä alalla, on hyvä aika tuoda oma piilossa ollut (ja edellisenä vuonna kerätty) osaaminen ja viisaus laajemmin nähtäville.

Organisoi ja suunnittele, ole tehokas. Tavoittele isoja asioita, nyt ei kannata tyytyä pikkuhiluihin. Kaikki liioitellut lupaukset tulevat hajoamaan käsiin, ole rehellinen ja luotettava kaikessa, sillä varsinkin tänä vuonna asiat näkyvät kauas.

Henkilökohtainen vuosi 9 – Päästä irti, valmistaudu uuteen

Loppuunsaattamisen, vapauttamisen ja irtipäästämisen aika. Sykli on lopuillaan, ja ennen kuin uutta ja parempaa mahtuu elämääsi, on aika päästää irti kaikesta, mikä ei enää ole sinulle hyväksi. Kaikki elämänalueet on syytä ottaa suurennuslasin alle, ettet jätä mitään painolastia itsellesi ennen uutta aloitusta. Roinasiivous kodissa ja työssä olisi todella hyväksi.

Ihmissuhteissa voi olla myös muutoksia, suhteiden päättymisiä, tuttavien häviämistä näköpiiristä tai vaikka jonkun perheenjäsenen muuttaminen omilleen. Tunteet voivat olla pinnalla tänä vuonna. Suvaitsevaisuus, epäitsekkyys ja kaikkien korkeimpaan parhaaseen tähtääminen joka asiassa on parasta. Kaikkiin sisältyy tietysti myös itse, eli vaikka marttyyrin asenne voi houkuttaa, egon koukkuihin ei kannata jäädä kiinni.

9-vuosi voi työssä tuoda enemmän julkisuutta ja esilläoloa sekä kansainvälisiä asioita tai kontakteja. Muutenkin matkoja ulkomaille voi olla tiedossa. Kaikki taiteeseen liittyvä on hyväksi, nautittuna ja tehtynä. 9 loppuunsaattamisen energia voi tuoda tullessaan myös karmapalautuksia: koet onnenpotkuja tai vastoinkäymisiä, jotka perustavat syklin aikana tapahtuneisiin asioihin tai siihen, mihin ajatuksesi olivat keskittyneitä. Vuoden lopulla alat jo suuntautua uuteen kierrokseen.

Henkilökohtainen vuosi 11 – Intuitio, totuus

Mestarinumero vahvistaa kaikkea, mutta oma toimintasi ratkaisee onko vuosi kakkosen vai yhdentoista energiaa. Intuitiosi tuo sinulle nopealla tahdilla välähdyksiä ja oivalluksia ja saat ennen kokemattomia mahdollisuuksia henkiseen kasvuun. Ilmentämiskykysi ovat vahvat tänä vuonna, joten muista vetää puoleesi sitä, mitä haluat, äläkä keskity siihen, mitä et halua.

11 voi tuoda myös stressaavia tilanteita ja äkkikäännöksiä. Voit kokea yllättäviä menetyksiä tai hankaluuksia jollain elämänalueella. Toisaalta tilaisuudet tipahtavat taivaasta, ja saat mahdollisuuden menestykseen sekä henkilökohtaisesti että työssä. Tutki mahdollisuuksiasi, äläkä vähättele itseäsi millään tavalla.
Jos 11 energia pysyy korkeana koko vuoden, on todennäköistä, että elämäsi, ihmissuhteesi, työsi, mikään ei tule olemaan ennallaan – riippuen tietysti siitä, mitä olet valmis ottamaan vastaan. Joskus 2-vuosi voi ihmisen omalla työllä ja ponnistelulla muuttua 11 värähtelyyn.

Ennen kaikkea elä omaa totuuttasi ja seuraa omaa intuitiotasi, kaikkien korkeimmaksi parhaaksi. Mestarinumeron värähtely ei ole yksilön, vaan kaikkien hyväksi – ja kaikkiin sisältyy aina myös itse.

Henkilökohtainen vuosi 22 – Unelmien rakentaminen

Mestarinumero vahvistaa kaikkea, mutta oma toimintasi ratkaisee onko vuosi nelosen vai 22 energiaa. Vaikka vuosi on ennen kaikkea suurempien kokonaisuuksien aikaa, on myös hyvä aika tuoda henkilökohtaisessa elämässä tasapainoon kaikki, mikä ei ole kohdillaan.

Intuitiosi on vahva, mutta unelmissa leijailu ei ole suotavaa, vuosi on käytännöllinen ja tarkoitus on tuoda todellisuuteen kaikki visiot. Varaa kuitenkin aikaa meditaatiolle ja hiljentymiselle, sillä kaiken, mitä teet, tulee olla korkeimmassa mahdollisessa värähtelyssä. Aiemmin rajoituksilta tuntuneet asiat hälvenevät, kun hiljennyt ja annat ratkaisujen tulla mieleesi.

Pidä yllä korkeinta ja parhainta tulevaisuuden kuvaa, tänä vuonna on mahdollisuus tehdä suuria asioita. Pidä huolta rajoistasi, älä hajota voimiasi vaan keskity siihen, mitä teet. Oma fyysinen hyvinvointisi auttaa saamaan kaiken hyödyn tästä vuodesta, joka on kaikkien korkeimmaksi parhaaksi, ei pelkästään sinun itsesi, mutta myös sinun itsesi.

Numerologia
Elämänopetus