Tekoälyä ja politiikkaa

On niin mielenkiintoista tämä aika. Monenlaiset energiat vaikuttavat meihin, vapauden (ja toivon mukaan myös vastuun) kaipuuta on ilmassa kaikkialla, totuus alkaa nousta esiin, yhteisöllisyys ja toisten huomioiminen näyttäytyvät voimallisemmin kuin ennen… Eli uusi kultainen aika on pian täällä, ja planeettakuviot, tänne virtaavat energiat ja hereille hätkähtävät ihmiset ravistelevat maailmaa. Hyvä niin.

Tekoäly on minusta mielenkiintoinen. Tosin eihän se normi ihmisten käyttöönsä saama edes ole mikään tekoäly sinänsä, siinä vaan pengotaan netin valtavaa infomäärää ja vedellään yhteen todennäköisimmät jutut. Ehkä ihan oikeaa tekoälyä jossain käytetään, eikö eduskunnassakin ole joku ihme tietokone, joka laskee todennäköisyyksiä? Varmasti nörttiyrityksissä ja toivon mukaan tieteessä on monenlaisia vehkeitä. Mutta on rakkaalla tai pelottavalla lapsella sitten mikä nimi hyvänsä, kyse on silti vanhasta tutusta periaatteesta tietokoneiden alkuajoista lähtien: roskaa sisään, roskaa ulos.

Se tuntui aluksi oikeasti aika kamalalta, että kysymyksiin tulee vastaus ilman, että tiedän mistä se muodostuu. Tavallisesti kun jotain hakee, näkee sentään linkit mistä voi jotain yrittää päätellä. Tai kuka päättelee, kuka ei, eli aina jostain sen salaliittoteoriankin löytää, kun yrittää. Mutta nyt aletaan siis kohta saada infoa, joka perustuu johonkin, jota ei voi tietää. Aika kamalaa. Tai sitten ei.

Tajusin nimittäin sen, että sitähän me henkisen tien kulkijat olemme joutuneet opettelemaan jo pitkään, lukemaan, kuuntelemaan tai kanavoimaan ja punnitsemaan onko asia totta, tai totta minulle. Nytpä sitten pääsevät muutkin tekemään samaa. Vaikka ei varmasti kaikki, osalle porukasta uppoaa ihan mikä tahansa kuten nytkin. Olen lukenut ja kuullut kanavoituja juttuja, jotka ovat aivan yhtä tyhjän kanssa ja kauniisti sanottuna eivät ehkä totta. Olen myös kuullut ihmisten sanovan, että eivät lue/kuuntele/katsele uutisia, kun niihin ei voi luottaa, vaan saavat kaikki uutisensa somesta. Siis ihan oikeesti…  Mikä ikinä se kanava on, josta maailmankuvansa muodostaa, on todella suotavaa, että se muodostuu muustakin kuin pelkoihin perustuvista mielipiteistä ja perustuu useampaan kuin yhteen lähteeseen, ja ennen kaikkea sen tunnistaa todeksi.

Toisaalta tuo tarkoittaa myös sitä, että mitä enemmän lisäämme henkistä aineistoa ja tietoa nettiin, sitä enemmän sitä alkaa löytyä myös tekoälyn kautta. Ois aika hienoa, jos korkeamman näkökulman saisi ujutettua asioihin sitä kautta. Vähän epäilen, että valaistuminen tulee ennen kuin netin syöverit ehditään täyttää valolla, mutta ainahan kannattaa yrittää. Pienikin määrä valoa riittää poistamaan täyden pimeyden. Mietin tässä yksi päivä hetken, että pyytäisin tekoälyä tekemään jutun arkkienkeli Mikaelista. Mutta sitten tuli sellainen tunne, kuin yläkerrassa olisi pyöritelty silmiä ja huokailtu, ja mieleen tuli ihan selkeästi miten Mikael kysyy miksi ihmeessä… Kuten sanottu, tekoälystä tulee hauska tuttavuus:).

Politiikka on sekin mielenkiintoista. Uskon siihen, mitä tutkimuksissakin sanottiin, että se, joka haluaa valtaan, on se, joka sinne vähiten pitäisi valita. Ois hienoa, jos eduskunnan äänestyspainikkeisiin tulisi teksti Jaa kaikkien korkeimmaksi parhaaksi ja Ei kaikkien korkeimmaksi parhaaksi. Ehkä se jotain herättelisi, mutta pääpointti onkin siinä, että se vähitellen alkaisi muuttaa päätöksiä, ja ne alkaisivat oikeasti olla kaikkien korkeimmaksi parhaaksi.

Pluto siirtyy Suomen kartalle, eli tiedossa on mielenkiintoiset pari vuotta. Minusta se tarkoittaa sitä, että meillä on nyt todellinen mahdollisuus parempaan yhteiskunnallisesti. Pluto ajatellaan usein negatiivisen kautta, se tuo kamalia asioita ulkoapäin, ja viimeksi tietysti se oli Suomen kartalla sotien aikaan. Mutta värähtely on noussut, me olemme jo edenneet aika matkan kohti viidettä ulottuvuutta ja monia hyviä asioita on alkanut nousta esiin. On siis hienoa, että saamme tukea konkreettisiin muutoksiin planeetoilta ja maailmankaikkeudesta. Ehkäpä tulevat vaalit ovat käänne korkeampaan värähtelyyn.

Katselin ehdokkaita, enkä kyllä keneltäkään ostaisi käytettyä autoa. Pelon, pelottelun, vastakkainasettelun ja syyttelyn kautta menevät kaikki. Ehkä se on vaalikoneiden kysymysten asettelu, tai tapa puhua, mutta olisi hienoa, jos voisi edes suurin piirtein luottaa siihen, että ehdokas haluaa parempaa kaikille. Demokratiassa tietysti tapoja on monia, ja niistä sitten syntyy yhteensä lopputulos. Ja aina joku kitisee, syystä tai periaatteesta tai saadakseen julkisuutta.

Noin muuten olen sitä mieltä, että voisi olla aiheellista perata kaikki hallinnonalat, kaikki, mihin rahaa menee ja mitä tuetaan. Monet asiat ovat samalla tolalla kuin kymmeniä ellei sata vuotta sitten, ja asioita on vaan paikattu ja rakennettu hiekkalinnaa entisen päälle. Mutta poliitikon aikajänne on lyhyt, ja kuten sanottu, aina joku kitisee, eli vaikka muutos olisi kaikkien korkeimmaksi parhaaksi, aina sitä joku porukka vastustaa, varsinkin jos vastakkain ovat omat rahat tai laajempi hyvinvointi. Mutta näillä mennään, joten miten sitten tehtäisiin tästä tulevasta paras eduskunta koskaan?

Ajattelen sen näin: valitse ehdokas, jota voit äänestää hyvällä omalla tunnolla, ilman laskelmointia meneekö hän läpi. Kun äänestät, sano mielessäsi kiitos tai voimalause tms, vaikka Kiitos, kun teet päätöksiä kaikkien korkeimmaksi parhaaksi. Jos et löydä sellaista ehdokasta, valitse puolue, ja sieltä paras ehdokas, samalla lailla. Kun olet äänestänyt tai jos ei kerta kaikkiaan ole ketään, johon luottaisit pätkän vertaa etkä äänestä, pidä yllä visiota siitä, että Suomeen tulee eduskunta, joka tekee viisaita ja totuudenmukaisia päätöksiä kaikkien korkeimmaksi parhaaksi.

Kun eduskunta on valittu, ja hallitustunnustelut alkavat, pidä yllä visiota viisaista päättäjistä. Ehkä se ei mene käytännössä niin, mutta tehdään parhaamme:). Jos voit, tee säännöllistä työskentelyä eduskunnan ja hallituksen avuksi, ihan riippumatta siitä mitä mieltä heistä olet. Lähetä viisauden enkeleitä ja lohikäärmeitä, totuuden enkeleitä, Violettiliekin jotain versiota. Thorin punamustakultaisia lohikäärmeitä, yleensä niitä valonauttajia, jotka koet oikeiksi, jotta kaikki päätökset tehdään rehellisyydellä ja aitoudella, kaikkein korkeimmaksi parhaaksi.

Jokaisen energia vaikuttaa, ja jokaisella maalla on sellainen hallinto kuin asukkaiden kollektiivinen energia on. Me ollaan täällä tehty paljon valotyötä, ja Suomi on todella yksi korkeavärähteisimmistä valtioista. Me vaikutamme kansalliseen ja kunnalliseen päätöksentekoon koko ajan ihan samalla tavalla kuin kaikkeen muuhunkin, sanoilla, asenteilla, uskomuksilla, ajatuksilla, teoilla… Oma energia vaikuttaa paljon, ja yksikin korkeavärähteinen ihminen levittää valoa todella laajalle. Nyt olisi hyvä aika saada se valo konkretisoitumaan yhteiskuntaan ja käytännön elämään. Mieluummin rakkaudella ja helposti kuin väkisin pelkojen purkautumisen kautta, olisin sitä mieltä. Joten valitse viisaasti, ja tue parhaiden päätösten ilmenemistä, kiitos.

Liity sähköpostilistalle

Kun liityt uutiskirjeen tilaajiin, saat kerran kuussa juttua ajankohtaisista energioista, tietoa tulevista ja olevista kursseista ja joskus jotain muutakin pientä kivaa.

Liittyessäsi saat saman tien kaksi voimallista visualisaatiota arkkienkeli Mikaelin kanssa. Toisessa puhdistetaan pois esteitä varsinkin kurkkuchakrasta, ja toisessa tuetaan omaa mestaruustietä. Arkkienkeli Mikael on kanssasi ja tuo voimansa, viisautensa ja suojelunsa avuksesi.

Liity sähköpostilistalle tästä >>

5.3.2023|

Jätä kommentti

Otsikko

Go to Top