Preseli bluestone, Stonehenge bluestone, Preseli doloriitti – rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja muutama löytyy tältäkin kristallilta. Luultavasti ei suomenkielisiä nimiä ole, koska nimessä korostuvat paikat, joita ei voi edes suomentaa. Preseli on vuoristo Walesissa, ja Stonehengen puolestaan varmaan tietävät kaikki, kivikehä Englannissa. Samasta kivestä on kyse, kaivettu tai lohkottu vuorilta, ja kuljetettu sitten Stonehengen sisemmän piirin rakennuskiveksi.

Preseli bluestone on korkeavärähteinen ja voimakas, vaikka ei oikeastaan näytä paljon miltään. Vähän kuin mikä tahansa kivenmurikka takapihalta, ainoa että kivessä on selkeät valkoiset pilkut. Voimaa sitten on valtavan paljon enemmän kuin takapihan kivillä, tämä on mahtava yhdistäjä menneisyyteen, parantajiin, muinaisiin viisaisiin, tietäjiin, mestari Merliniin, Stonehengen portaaliin ja ajan ja paikan tuolle puolen sekä myös omaan sielunmatkaan.

Preseli bluestone liitetään tosiaan usein mestari Merliniin, koska hän legendojen mukaan kuljetti jotenkin mystisesti kivet Stonehengeä varten, ja taialla ja laululla nosti kivet paikoilleen. Tai jotain vastaavaa, teorioita on monia – mutta onkohan kukaan itse asiassa kysynyt Merliniltä? Taidan itse kannattaa sitä versiota, että kiviä kevennettiin äänellä kuten tehtiin Kultaisella Atlantiksella.

Joka tapauksessa kiveä käytettiin jo kauan ennen Merliniä ja kuningas Arthuria Brittein saarilla ja sanotaan, että myös Egyptissä ja Atlantiksella. En tuosta tiedä, vähän epäilen. Jostain taisin lukea, että Gizan Suuressa pyramidissa olisi bluestonea. Ehkä jotain doloriittia, mutta olisiko ne rahdanneet Walesista asti kiveä? Ehkä, sen ominaisuuksien takia, mutta silti en oikein usko. Atlantiksen kanssa on vähän sama juttu, Kultaisella Atlantiksella käytettiin temppeleiden ja talojenkin rakentamisessa paikallista kiveä, siis paikallista, ei Walesista. Mutta koska suurin osa Atlantiksen mantereesta on aaltojen alla, vaikea sanoa mitä kaikkea se paikallinen kivi on ollut.

Preseli bluestone -kiviä on käytetty parantamiseen, kivikehän kivet voitiin esimerkiksi huuhtoa vedellä, ja vettä käyttää sitten parantamiseen, tai jo pelkkä kivien luona oleilu tai kehän läpi kävely toi parannusta. Mikä voi olla tottakin, sillä Stonehenge on aivan mahtavan energinen paikka, ja lisäksi ajan ja paikan portaali, eli se voi vapauttaa vanhentuneista uskomuksista, mitkä pitävät yllä sairautta. Osa Preseli bluestone -kivistä on myös soivia kiviä, niiden ääni on kuin kello tai rumpu. Tarkoittaakohan tämä sitä, että kun sade rummuttaa vuoristoa tai vaikka Stonehengen kiviä, ne soivat? Olisi mielenkiintoista päästä kuulemaan.

Yhteys maahan

Preseli bluestone on maadottava, mutta tämän kiven kanssa tuo sana ja asia saa kyllä aivan uuden merkityksen. He, ketkä osallistuivat Preseli bluestone, Merlin ja Stonehenge -zoomkurssille, muistavat varmaan sen mahtavan kokemuksen, kun Merlin antoi kristallin käteen Stonehengellä, miten se loi yhteyden maahan ja aikamoisiin muihinkin juttuihin. Se oli hienoa se, mahtavan vahva yhteys maahan. Pitäisi ehkä ottaa joskus uusiksi.

Kivellä on hyvin vahva yhteys tähän planeettaan. Se toimii siis maadoittavana, mutta vielä enemmän Preseli bluestone tuo yhteyden niin syvälliselle tasolle, että ymmärrämme olevamme oikeasti yhtä tämän planeetan kanssa. Se, mikä vahingoittaa planeettaa, vahingoittaa meitä itseämme. Kiven elektromagneettinen säteily on parantavaa ja harmonisoivaa ja yhdistää planeetan leylinjoihin ja energiaverkkoon, ja vahvistaa kykyämme aistia maan liikkeet ja energian vaihtelun. Kiveä voi käyttää parantamaan maata, leylinjoja ja pyhien paikkojen energiaa, riittää, kun asetamme sen paikoilleen ja se alkaa vahvistaa ja kohottaa energiaa.

Preseli bluestone toimii myös fyysisen kehon voimistajana, tasapainottaa kaikkia kehoja ja chakroja ja vahvistaa immuunijärjestelmää, tuo selkeyttä ja elinvoimaa. Kivi vahvistaa myös yhteyttä maan keskipisteeseen ja Äiti Maan ja lady Gaian energiaan ja auttaa pysymään tasapainossa planeetan muuttuvissa värähtelyissä, asia, joka on näinä aikoina todella tarpeen. Energiavirtojen ja kaiken maassa olevan ja kasvavan ymmärtäminen myös vahvistuu, mikä on todella hienoa kristalleja ja kasvien voimaa käyttäville.

Yhteys henkiseen

Preseli bluestone tuo selkeyttä omasta tiestä, auttaa ymmärtämään koko sielunmatkaa ja tätä osaa, jossa juuri nyt olemme. Vahva yhteys tähän planeettaan edistää tietoisuutta sieluntarkoituksesta. Niin kivaa kuin onkin leijua korkeammissa sfääreissä ilman kosketusta maahan, se ei palvele ketään. Emme voi edistyä omalla henkisellä tiellämme ellemme ole maadoittuneita.

Akaasiset aikakirjat sisältävät kaiken maan historiasta, tästä ajasta ja tulevasta, ja Preseli bluestone voi auttaa olemaan yhteydessä sinne. Akaasisten aikakirjojen kanssa on sama kuin kaiken henkisen tietouden, tietoa annetaan sen mukaan kuin on tarpeen ja mihin olemme valmiita. Ihan uteliaisuudesta ei siis saa selville mitään, mutta halu ymmärtää omaa sieluntietä avaa varmasti arkistoa.

Preseli bluestone yhdistää myös menneisiin sivilisaatioihin. Loistavan hyvä kristallikirjailija Robert Simmons sanoo, että hän näki kiveä käyttäessään vision Atlantiksesta, jossa oli bluestone-kivikehä, jota käytettiin värähtelyn nostamiseen ja jonkinlaiseen kivien lukemiseen, ehkä tulevaisuuteen näkemiseen. Joka tapauksessa Preseli bluestonen käyttö on hyvin vanhaa perua, se on ollut arvostettu jo ennen druideja ja paljon ennen Merliniä. Kivi voi auttaa meitä avautumaan omalle ja planeetan menneisyydelle, ja myös tulevaisuudelle, sillä Preseli bluestone edistää selväaisteja ja selkeää visiointia.

Ja tietysti myös mestari Merlin tulee tutummaksi tämän kiven kanssa. On olemassa myös merliniitti ja mystinen merliniitti, mutta Preseli bluestone on vahvassa yhteydessä kelttiläisyyteen ja muinaiseen Britanniaan, eli jos Merlin niinä aikoina tuntuu läheiseltä, tämä kivi voi vahvistaa yhteyttä. Merlinhän oli myös Kultaisella Atlantiksella, ja se yhteys ehkä vahvistuu paremmin vaikka vuorikristallin kanssa.

Hankinta

Kiveä ei taida löytyä kristallikaupoista oikein muualta kuin Englannista, ja sieltä ostaessa tulee tullit kaupan päälle. Mutta kaikkia kristalleja voi aina käyttää myös energiatasolla, ja se on äärimmäisen yksinkertaista. Pyyntö kristallin ylimmälle valo-olemukselle (vähän kuin meidän monadi) omin sanoin riittää. Preseli bluestonen energian voi pyytää vaikka ympärilleen, tai lähettää maahan tuomaan parannusta omaan kotipihaan tai koulun pihalle, juuri sinne, mikä itselle on tärkeää.

Tai jos olet tottunut käymään portaaleissa, Stonehenge on hyvä paikka myös tämän kiven kanssa toimimiseen.

Näinä aikoina, kun sielunsuunnitelmiamme uudistetaan planeetan värähtelyn kohotessa, Preseli bluestone voi olla hyväksi avuksi, ankkuroimaan meidät kultaisen ajan maahan ja uuteen värähtelyyn.